JURNAL

Pilotarea unui model de educație incluzivă

În ciuda contextului complex din educație din această perioadă pandemică, astăzi, domnul ministru al educației, Sorin Cîmpeanu, mi-a acordat o primă întâlnire de lucru pentru a stabili la început de an câteva repere strategice legate de educația copiilor cu CES și dizabilități.

Am discutat despre pilotarea unui model de educație incluzivă, care reunește resursele educaționale cu cele din domeniul seriviciilor sociale de suport, astfel încât să putem crea bazele unui cadru educațional, care acoperă nevoile copilului/elevului cu dizabilități sau CES într-un mod unitar.

M-am bucurat mult să văd că domnul ministru al Educației împărtășește aceeași viziune legată de integrarea serviciilor soiale și educaționale, model testat de mai bine de 3 decenii în Statele Unite.

De îndată ce contextul epidemiologic se va relaxa, vom relua discuțiile aplicate despre dezvoltarea acestui model pilot, pe care în mod evident îl vom dezbate cu toți partenerii sociali.Pot să spun că sunt optimistă că Acordul de Parteneriat dintre MEC și ANDPDCA va continua pentru promovarea și implementarea educației incluzive, atât timp cât ambii parteneri vor avea pe lista de priorități acest subiect.

Nu vă ascund faptul că de abia aștept să depășim această epidemie, care ne-a dat viețile peste cap și să putem începe să transformăm în realitate schimbările pe care ni le dorim de atâta amar de vreme.

0 comments on “Pilotarea unui model de educație incluzivă

Leave a Reply

%d bloggers like this: