JURNAL

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

2 Aprilie – Ziua Internațională a conștientizării Autismului. Sunt cu gândul și inima alături de copiii și adulții cu autism și familiile lor.Astăzi Guvernul României se va lumina în ALBASTRU în semn de solidaritate cu cei care aleg în fiecare zi să nu renunțe

Guvernul României se alătură și în acest an Campaniei „Light It Up Blue” pentru susținerea copiilor și persoanelor cu tulburări din spectrul autist.
Guvernul României și organizațiile neguvernamentale au făcut progrese în ceea ce privește asigurarea și apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, inclusiv ale copiilor și adulților cu tulburări din spectrul autist.
În acest sens, la data de 25 martie 2021, Guvernul a adoptat o Hotărâre prin intermediul căreia au fost reglementate în premieră serviciile de tip respiro pentru copiii cu dizabilități și familiile acestora, care vin în întâmpinarea nevoii de servicii în comunitate a beneficiarilor. De asemenea, dezvoltarea serviciilor pentru copiii și adulții cu autism și alte tipuri de dizabilități se regăsesc ca o prioritate în mecanismele de finanțare europene din exercițiul financiar 2021-2027.
Pandemia provocată de COVID-19 a arătat că persoanele cu dizabilități sunt între cele mai expuse și vulnerabile în perioade de criză, motiv pentru care efortul comun, Guvern-societatea civilă, trebuie continuat, prin acțiuni coordonate și aplicate, în scopul sprijinirii oamenilor cu aceste afecțiuni, a familiilor lor, dar și pentru  înțelegerea profundă a acestor dificultăți și creșterea gradului de autonomie a persoanelor cu dizabilități.

0 comments on “Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

Leave a Reply

%d bloggers like this: