TRAFIC DE PERSOANE

Întâlnire de lucru – Platforma PROTECT

6 mai 2021. Continuăm seria întâlnirilor de lucru pe zona traficului de persoane.

Astăzi am discutat cu reprezentanții Platformei PROTECT și OIM despre principalele provocări pe care le întâlnesc în activitatea extrem de valoroasă pe care o desfășoară în sprijinul victimelor traficului de persoane.

Am apreciat deosebit de mult capaciatea de organizare și viziune strategică pe care acești activiști și experți au dezvoltat-o în ani de muncă epuizantă la firul ierbii, reușind să dezvolte totodată soluții constructive din perspectiva politicilor publice.

Multe dintre aspectele prezentate de reprezentanții Platformei PROTECT vizează intervenții cheie pe zona de identificare, referire, urmărire și condamnare a infractorilor, reducerea cererii, dar și de servicii și asistență destinate victemelor.

De la povestea fetei recrutate și exploatate sub privirile noastre, până la mobilizarea pârghiilor instituționale existente este un proces pentru care avem nevoie de coordonare, implicare și solidaritatea tuturor actorilor implicați.

Este nevoie să construim mecanisme de coordonare, dar să și ”reaprăm” și eficientizăm procese care există, dar nu funcționează la parametri optimi.

Toate aceste aspecte vor face obiectul unui mecanism de coordonare pe care îl vom construi alături de partenerii publici și privați.

Mulțumesc partenerilor din societatea civilă pentru entuziasm, dedicare și dorința de a pune umărul constructiv la acest demers: People 2 People, Fundația Missio Link International, International Justice Mission Romania, Justice & Care, FREE, Ușă Deschisă, Asociatia eLiberare, IOM Romania

0 comments on “Întâlnire de lucru – Platforma PROTECT

Leave a Reply

%d bloggers like this: