JURNAL Programul DIN GRIJĂ PENTRU COPII

Întâlnire de lucru cu organizațiile profesionale

21 mai 2021. În pregătirea Programului Național de Suport pentru Copii, în contextul pandemiei de COVID-19 – DIN GRIJĂ PENTRU COPII, am organizat prima întâlnire de lucru cu organizațiile profesionale din România, care vor juca un rol strategic în implementarea acestui Program.

Știți sentimentul acela bun când ești pe acceași lungime de undă cu anumite persoane și vorbești acceaiași ”limbă”?

Asta s-a întâmplat astăzi la prima întâlnire de lucru cu specialiștii din domeniul sănătății mintale și al drepturilor copilului. Am disutat cu reprezentanții Asociației Române de Psihiatrie și Psihoterapie, Colegiului Psihologilor, Departamentului de Psihopedagogie Specială de la UBB, Centrului Național de Sănătate Mintală și Luptă Antidrog, Salvați Copiii și UNICEF România despre construcția unor instrumente, mecanisme și măsuri pentru adresarea nevoilor psiho-emoționale ale copiilor în contextul pandemiei de Covid-19.

Cred că a venit momentul să ne aplecăm și asupra acestei componente fundamentale a vieții copiilor noștri și să avem curajul să discutăm deschis despre subiectul managementului emoțiilor și al sănătății mintale. Asta nu este o formă de slăbiciune, ci o expresie de forță și curaj: curajul de a fi vulnerabil.

Există, aici la noi în țară, nebănuit de multe resurse și expertiză pe care trebuie doar să le capacităm și susținem să se manifeste pentru binele nostru, al tuturor.

Anul care a trecut cred că ne-a dat o lecție despre cât de important este echilibrul nostru interior.

0 comments on “Întâlnire de lucru cu organizațiile profesionale

Leave a Reply

%d bloggers like this: