JURNAL TRAFIC DE PERSOANE

Formarea specialiștilor din domeniul combaterii traficului de persoane

14 iunie 2021. Astăzi, International Justice Mission România, membră a Platforma ProTECT și U.S. Embassy Bucharest au lansat o sesiune intensivă de pregătire a procurorilor și ofițerilor de poliție cu experți inclusiv de la FBI pe partea de investigare și managementul traumei în procedurile judiciare.

Am transmis angajamentul ferm al Guvernului de a adresa coordonat lupta împotriva acestui fenomen extrem de grav și am subliniat preocuparea reală și aplicată de a dezvolta:

🚩Identificarea proactivă a situațiilor de trafic,

🚩Serviciile de asistență și suport acordate victimelor,

🚩Schimbarea paradigmei în prevenire de la informare generală, la măsuri adaptate contextual și regional.România a făcut pași importanți anul ce a trecut, atât pe zona de combatere, de reglementare de servicii destinate copiilor victime, dar și de management operațional la nivelul sistemului de protecție.

Este necesar să finalizăm procesul de elaborare și aprobare a documentelor strategice, care plătesc înca tribut birocrației administrației centrale, și să conturăm un mecanism alert de facilitare a cooperării interinstituționale.

M-a bucurat mult entuziasmul reprezentanților ambasadei SUA cu privire la existența unui partener de dialog la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului, care reflectă importanța pe care acest Guvern o acordă luptei împotriva traficului de persoane.

Cu atât mai mult, cu cât la nivel personal, alături de Ambasada SUA la București am parcurs în ultimii 10 ani diferite etape ale unui mare efort pentru drepturile diferitelor categorii vulnerabile.

0 comments on “Formarea specialiștilor din domeniul combaterii traficului de persoane

Leave a Reply

%d bloggers like this: