COMITET INTERMINISTERIAL - Decizia Asistată JURNAL

Sesiunea 8 – Comitet Interministerial – Decizia Asistată

24 iunie 2021. Astăzi a avut loc cea de-a opta sesiune de lucru a Comitetului Interministerial destinat reglementării deciziei asistate pentru persoanele cu dizabilități.

În cadrul acestei sesiuni au fost invitați reprezentanți ai Uniunii Naționale a Notarilor Publici, Ministerului Muncii și Protecției Sociale (Direcția Politici Servicii Sociale, Direcția Politici Beneficii Sociale, Direcția Juridică) și ai Direcției de Evidență a Populației din cadrul MAI.

Scopul acestei sesiuni a vizat:

  • posibilitatea ca procedura nejudiciară de suport în luarea deciziei să fie realizată cu sprijinul notarilor,
  • stabilirea mecanismului de integrare a evaluării bio-psiho-sociale realizate de specialiști,
  • evidența persoanelor care beneficiază de măsuri de sprijin în luarea deciziei.

Am realizat o prezentare succintă a elementelor cheie ale noilor direcții de reglementare agreate la nivelul Comitetului pentru a facilita dezbaterea cu invitații speciali prezenți la această sesiune. Ulterior au avut loc o serie de dezbateri tehnice, care se vor materializa în puncte de vedere oficiale și propuneri ale celor trei instituții, care s-au alăturat grupului.

Estimăm necesitatea organizării a încă două sesiuni de lucru ale Comitetului, urmând ca ulterior, Ministerul Justiției să integreze concluziile, propunerile și observațiile transmise de către toți partenerii.

0 comments on “Sesiunea 8 – Comitet Interministerial – Decizia Asistată

Leave a Reply

%d bloggers like this: