COPII JURNAL

Coordonatorii grupurilor tehnice din Programul Național “Din Grijă pentru Copii”

Am ajuns deja la cea de a doua sesiune de lucru a Comitetului Interinstituțional de Lucru pentru elaborarea Programului Național – DIN GRIJĂ PENTRU COPII.

Am prezentat partenerilor matricea logică a Programului, nevoile grupurilor țintă, resursele identificate, obiectivele și rezultatele așteptate ale Programului.

Coordonatorii celor două grupuri tehnice de lucru vor fi psihologul Mihai Copăceanu pentru grupul de Suport psiho-emoțional și Ioana Bauer pentru grupul de prevenire și combaterea violenței împotriva copiilor. 

Zeci de specialiști și oameni de decizie din zone aparent opuse sau distincte – de la ordine și siguranță publică, la medici, psihologi, psihoterapeuți, asistenți sociali, juriști finanțiști, psihiatri, profesori, experți programare, jurnaliști – care au reușit să creeze acel tip de spațiu sigur de discuție în care am început construcția priorităților și obiectivelor Programului.

Nu au existat orgolii profesionale, nevoia de a demonstra ceva și am început să lucrăm în logica stabilită de management de proiect: fiecare partener a transmis deja resursele disponibile (de infrastructură, resursă umană, expertiză), am realizat analiza de nevoi pe baza cercetărilor existetne și am extras propunerile de priorități.

Calendarul Grupurilor de lucru – Programul Național Din Grijă pentru Copii

Grupul tehnic pe tema siguranței copiilor

27 iulie 2021 – Grup Tehnic

3 august 2021 – Grup Tehnic

10 august 2021 – Grup Tehnic

Grupul de suport psiho-emoțional:

29 iulie 2021 – Grup Tehnic

5 august 2021 – Grup tehnic

12 august 2021 – Grup Tehnic

Urmează ca individual, fiecare partener să creioneze obiectivele aferenete fiecărei priorități, iar cele două Grupuri Tehnice de Lucru (pe Suport Psiho-emoțional pentru copii și Siguranța copiilor) să delimiteze activitățile subscrise obiectivelor.

O muncă laborioasă făcută cu pixul în mână și adesea cu experiențe personale sau profesionale puse pe masă pentru a da substanță unor argumente sau măsuri.

Las aici și materialul VIDEO făcut de jurnaliștii Știrilor TVR la ședința acestui comitet.

0 comments on “Coordonatorii grupurilor tehnice din Programul Național “Din Grijă pentru Copii”

Leave a Reply

%d bloggers like this: