JURNAL Programul DIN GRIJĂ PENTRU COPII

Primele obiective și activități de suport psih-emoțional definite

29 iulie 2021. Joi a avut loc prima sesiune de lucru a Grupului Tehnic destinat elaborării măsurilor de suport emoțional pentru copii, în cadrul procesului de redactare a Programului Național de Suport pentru Copii, în contextul pandemiei de COVID-19 – DIN GRIJĂ PENTRU COPII.

Primele două obiective asupra cărora ne-am concentrat pentru a stabili pași și activități concrete, au fost:

 1. Dezvoltarea de mecanisme de (auto)evaluare psiho-socio-emoționale adecvate vârstei și capacității copiilor de înțelegere și exprimare, pe categorii de vârste,
 2. Dezvoltarea de mecanisme și resurse pentru specialiștii care intră în contact cu copiii pentru creșterea capacității copiilor de adaptare și readaptare în raport cu factorii de stres, adecvate din perspectiva psihologiei dezvoltării.

Alături de partenerii Programului, am stabilit măsurile și activitățile care se vor derula în școli și în comunitate, precum și tipurile de instrumente pe care le vom dezvolta pentru a întări capacitatea personalului, dar și pentru a ajunge în mod consistent la copii cu informații, îndrumare și sprijin adaptat.

Fiind o inițiativă guvernamentală în premieră, nevoia de intervenție în zona de sprijin psiho-emoțional pentru copii și dezvoltare de competențe pentru specialiștii de la firul ierbii este majoră, de aceea ne concentrăm pe măsuri menite să genereze efecte cu potențial de replicare și multiplicare.

La prima sesiune a Grupului Tehnic destinat siguranței copiilor au participat:

 1. Ministerul Educației
 2. Ministerul Muncii
 3. ANDPDCA
 4. Inspectoratul General al Poliției Române
 5. Colegiul Psihologilor
 6. Colegiul Asistenților Sociali
 7. Federalția Asociațiilor de Părinți
 8. Salvați Copiii România
 9. Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie
 10. Transilvania College
 11. DGASPC Sector 6
 12. Reprezentanți ai autorităților locale

0 comments on “Primele obiective și activități de suport psih-emoțional definite

Leave a Reply

%d bloggers like this: