JURNAL

La final de 2021

Închei acest an cu sentimentul de recunoștință și bucurie că viața mi-a oferit și în acest an șansa extraordinară și puterea de a lăsa în urmă lucruri care fac loc binelui în viața unor oameni.Aș putea să scriu un roman despre povestea anului 2021 și a caruselului de emoții, efort, nu de puține ori sacrificiu și ore lungi de muncă, însă aleg să las ca bornă dintre ani două lucruri:

1. Programul Național DIN GRIJĂ PENTRU COPII

2. Cea mai mare reformă în domenilul legislației persoanelor cu dizabilități – suport în luarea deciziei în locul vechiului mecanism de punere sub interdicție.Ce se va întâmpla din ianuarie 2022?

🚩peste 70.000 de ore de terapie vor fi disponibile pentru copiii afectați de perioada grea a pandemiei

🚩Numărul unic național pentru abuz, neglijare exploatare copii – 119 – va fi deschis primelor apeluri

🚩Cel mai performant sistem criminalistic cibernetic de luptă împotriva pornografiei infantile va ajuta Poliția Română să ne păzească copiii și să identifice infractorii

🚩Toate județele dințară vor avea camere de ascultare a copiilor victime ale infracțiunilor și echipe de specialiști dedicate

🚩oamenii vor putea sprijini poliția în identificarea copiilor dispăruți prin sistemul RoALERT

🚩în școli vom vorbi despre managementul emoțiilor și mii de profesori și specialiști vor fi formați pentru asta

🚩persoanele cu dizabilități adulte vor beneficia de 3 forme de sprijin și ocrotire în locul punerii sub interdicție: asistența în în încheierea actelor juridice, consilierea judiciară și tutela specială.

Toate acestea nu ar fi fost posibile fără doi Premieri care au avut viziunea și determinarea de a transforma în decizii aceste proiecte: Florin Cîţu și Nicolae Ionel Ciucă și fără o mare echipă de oameni dragi care au pus umărul la această construcție din multe și variate domenii.

Foarte aproape de mine și zbaterile mele au fost parcursul acestui an Margarit Dora, Ioana Sandescu, Sorin Bădiță, George Miclăuș, Radu Szekely, Gabriela Ciobanu, Alin Ignat și Mara Mareş. Vă îmbrățișez!

Drumul merge #ÎNAINTE. Întotdeauna.

Sărbători cu liniște și bucurii vă doresc tuturor!

0 comments on “La final de 2021

Leave a Reply

%d bloggers like this: