JURNAL UCRAINA

Împreună ajutăm mai mult – organizare în primele momente ale răspunsului de urgență umanitară

26 februarie 2022

A fost o zi lungă.

Am reușit să punem cap la cap #instrumentele accesibile (sper eu!) pentru a colecta cantitatea uriașă de resurse pe care oamenii, societatea civilă și actorii privați le pun la dispoziția refugiaților din Ucraina.

Mai mult, am creat alături de colegii de la DSU, același tip de instrumente pentru a colecta nevoile de la autoritățile locale.

Pentru ca #nevoia să se poată întâlni cu #resursa. Este fundamental acest pas. Chiar dacă nu pare în dorința de a face repede.

Este un efort uriaș făcut sub presiunea timpului și a urgenței. Deși lucrurile se desfășoară cu rapiditate, e bine să înțelegem că fără instrumente de coordonare nu putem avea rezultatele pe care ni le dorim pe termen mediu și lung.

Sunt multe sute de resurse puse la dispoziție de oameni simpli, asociații, companii și firme mici sau medii.

Nimic NU SE PIERDE.

Dar este important să înțelegem că acesta este un #PROCES și să ne păstrăm energia și resursele pentru perioada pe care o avem de străbătut.

Veți vedea în mod regulat comunicarea oficială a #Guvernului despre acest proces, care se derulează la foc continuu.

Așteptăm în continuare informații despre orice resurse disponibile pe Platforma – IMPREUNĂ AJUTĂM MAI MULT – https://bit.ly/3K1mb3s

Separat de partea de resurse,

Sunt în legătură directă cu organizații internaționale sau europene, care îmi semnalează cazuri cutremurătoare despre copiii din Ucraina cu patologii oncologice care au rămas fără tratament, au fost evacuați din spitale și încearcă să găsească drumul spre România și alte țări sau despre alte tipuri de grupuri vulnerabile care își caută salvarea.

Vă asigur că voi folosi toate pârgiile instituționale pentru a găsi soluții de îndată ce ajung la noi. În alte tipuri de situații colaborăm cu organizații internaționale.

În cursul zilei de mâine voi organiza o echipă de specialiști la mine la cabinet, alături de care ne vom organiza să gestionăm acest volum uriaș de informații, resurse și nevoi, ce trec dincolo de zona de protecție civilă.

Nevoile devin treptat mult mai complexe decât cele de alimente și bunuri.

Vă țin la curent.

Seară liniștită.

0 comments on “Împreună ajutăm mai mult – organizare în primele momente ale răspunsului de urgență umanitară

Leave a Reply

%d bloggers like this: