JURNAL UCRAINA

E important să fim obiectivi

Astăzi aș fi vrut să vă povestesc despre cum am reușit să trimitem alimente și alte materiale esențiale multelor sute de ucrainieni blocați la granița din țara lor (zona Siret) de zile în șir și slalomul supromenesc public-privat pentru asta. Sau despre ce ne mai străduim cu toată știința și buna-credință să construim pe trasabilitate cazări și riscuri trafic de persoane, împreună cu toți cei care aleg să construiască.

Sau despre dialogul foarte onest cu zeci de organizații neguvernamentale pe care l-am avut astăzi alături de Premierul României.

Dar nu am să o fac. Pentru că sunt dezamăgită și nu o ascund.

Astăzi #G4media a publicat o informație #FALSĂ.

Iată stațiile de lucru ale Inspectoratului pentru Imigrări, care au fost trimise și instalate la Siret, așa cum anunțam ieri.

Există.

Funcționează. La foc continuu.

Că ne-am dori să fie mai bine, mai repede, că ne-am dori ca toți oamenii care interacționează cu refugiații să fi trecut prin training de managementul emoțiilor și al oboselii. Da. Categoric.

Că ne-am dori ca refugiații din Ucraina să nu mai treacă prin aceste proceduri și să-i ducem direct la caldură și siguranță;

DA. Cu siguranță ne dorim.

Dar asta este legislația europeană și națională. Astea sunt regulile Schengen pe care trebuie să le respectăm, până ce legal le vom putea acorda o altă formă de protecție în România, în afară de azil.

Dar de la asta și până la a demonstra cu orice preț că ”STATUL” nu face, e un salt logic care mie îmi scapă. Și nici nu înțeleg cine are de câștigat din asta.

Cu cine purtăm oare războiul ăsta? Mă întreb. Și de ce ar trebui să cheltuim timp și efort ca să demontăm minciuni, când în timpul ăsta aș putea să termin textul pentru o broșură de informare pentru oamenii năpăstuiți din Ucraina?

De ce?

Link articol: https://www.g4media.ro/societatea-civila-apel-catre-guvern-pentru-centrul-de-refugiati-de-la-radauti-organizati-birouri-mobile-simplificati-procedurile-aduceti-macar-inca-un-calculator-la-radauti.html?fbclid=IwAR0Ly7URXMucui5gh_mrCNpZSY03Hp9D3W_BVtMOJr88Ea-GGxTCAg7SCh4

Este prima și utima dată când fac acest tip de demontare publică. Pentru că m-a întristat. Pentru că mi-am pierdut glasul explicând telefonic. Pentru că trăim vremuri de război. Pentru că am în spate peste 15 ani de activist în societatea civilă. Dar niciodată nu am mințit în acuzațiile mele multe față de lipsurile sistemului public.

0 comments on “E important să fim obiectivi

Leave a Reply

%d bloggers like this: