JURNAL UCRAINA

Etapa a 2 a a Răspunsului României la criza umanitară a refugiaților din Ucraina

21 martie 2022

Așa cum vă spuneam sâmbătă, am început lucrul pentru pregătirea Fazei 2 a Răspunsului României la criza umanitară a refugiaților din Ucraina. Cu alte cuviunte, începem să pregătim măsurile concrete și aplicate de protecție și incluziune în următoarele domenii: #sănătate, #educație, #ocupare, #locuire, #persoaneVULNERABILE, și #copii_tineri

În foarte scurt timp, ministerele de linie vor organiza cele șase grupuri de lucru din care vor face parte și reprezentanți #delegați ai organizațiilor neguvernamentale cu expertiză pe fiecare domeniu și un reprezentant al #UNHCR.

Vă invit să stați conectați la canalele de comunicare ale ministerelor pentru a urmări procesul și invitația de delegare a reprezentanților societății civile.

Fac un apel pe această cale la #înțelegerea voastră legat de numărul persoanelor delegate în grupurile de lucru, care trebuie să fie limitat. Aceasta este o măsură de management și operativitate pentru a ne asigura că discuțiile sunt structurate. Reprezentanții delegați vor colecta input de la toți cei care doresc să contribuie.

Într-un calendar extrem de strâns vom elabora Planurile Sectoriale de Acțiune, care vor general un Plan Național de măsuri de protecție și incluziune pe termen mediu și lung destinat refugiaților din Ucraina, pe care îl vom pune în aplicare alături de toți actorii implicați.

0 comments on “Etapa a 2 a a Răspunsului României la criza umanitară a refugiaților din Ucraina

Leave a Reply

%d bloggers like this: