JURNAL UCRAINA

Cum ne organizăm pentru Etapa a 2 a

22 martie 2022

Astăzi am mai făcut pași importanți în demersul strategic de pregătire a Fazei 2 de răspuns la criza umanitară a refugiaților:

1. Am început organizarea grupurilor de lucru în cele șase domenii cheie de intervenție: sănătate, educație, ocupare, locuire, grupuri vulnerabile și copii.

2. Am discutat cu structurile asociative ale autorităților locale despre mecanismul de răspuns al României la criza umanitară a refugiaților și despre rolurile instituțiilor și partenerilor implicați. Cred că este foarte important ca actorii locali să aibă un input pe măsurile din fiecare domeniu pentru că ei sunt în linia întâi.

3. Am avut o întâlnire de lucru cu colegii mei, consilieri de stat, alături de care voi face echipă în grupurile de lucru pentru a avea o înțelegere unitară asupra procesului.

Cred că este unul dintre cele mai ample procese de coordonare și programare strategică din care fac parte.

Cred că este un test de anduranță, flexibilitate și depășire de limite pentru toți cei serioși și implicați în acest proces. Lucrurile se cern întotdeauna. Inevitabil.

Și mai cred că la finalul lui putem avea un Plan Național care să îi ajute efectiv pe cei care ne-au ales să le fim “#ACASĂ” în vremuri inimaginabil de grele.

Iar per ansamblu, dincolo de efort și sacrificiile din această perioadă, noi putem evolua ca sistem și societate.

—-

Și, ca o observație personală, nu am văzut niciodată de când sunt în serviciul public atâta mobilizare. Evident, nu generalizez, există zone de “liniște ancestrală” pentru care nici războiul nu este un factor de trezire, dar sunt și foarte mulți care au făcut un pas în față. În toate domeniile. De la nivel de execuție, până sus. Ceea ce este încurajator.

0 comments on “Cum ne organizăm pentru Etapa a 2 a

Leave a Reply

%d bloggers like this: