JURNAL UCRAINA

Întâlnire de lucru cu Reprezentantul Special ONU pentru combaterea violenței împotriva copiilor, doamna Najat Maalla M’jid

Astăzi, ca în fiecare dintre zilele care s-au scurs de la izbucnirea conflictului din Ucraina am dus mai departe modalitatea prin care România a răspuns onest, organizat și strategic crizei umanitare a refugiaților.

Astăzi accentul a căzut pe copiii refugiați, dar și pe copiii noștri, căci Reprezentantul Special ONU pentru combaterea violenței împotriva copiilor, doamna Najat Maalla M’jid este în România.

Am discutat alături se colegii de la ANPDCA despre măsurile de protecție destinate copiilor neînsoțiți din Ucraina, dar și despre măsurile în premieră pe care Guvernul României le-a luat prin Programul Național DIN GRIJĂ PENTRU COPII.

O discuție complexă despre perioada dificilă prin care Europa trece, despre pașii importanți pe care România i-a făcut, dar și despre limite și vulnerabilități.

Violența împotriva copiilor este un punct nevralgic al tuturor demersurilor pe care le facem, însă el este strâns legat și de evoluția și emanciparea noastră ca societate.

Copiii nu se educă cu bătaia și niciun context social sau familial nu justifică abuzul: fizic, sexual sau emițional. Toate acestea sunt pedepsite de legea penală.

Important este să nu ajungem până acolo.

119 este acum calea către ajutor pentru orice copil aflat în situație de abuz, neglijare, exploatare.

—-

În rest continuăm munca minuțioasă pentru evenimentele pe care le pregătim și pentru coordonarea procesului dinamic de asistență umanitară.

Prioritizarea sprijinului comunităților gazdă pentru refugiați este prioritatea mea numărul 1 din această etapă, alături de demersurile constante de a angaja sprijinul real și imediat al Comisiei Europene pentru eforturile statelor din prima linie.

0 comments on “Întâlnire de lucru cu Reprezentantul Special ONU pentru combaterea violenței împotriva copiilor, doamna Najat Maalla M’jid

Leave a Reply

%d bloggers like this: