JURNAL UCRAINA

Coordonare cu reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății

Cu reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății am discutat astăzi foarte aplicat despre răspunsul României în domeniul #sănătății pentru refugiații din Ucraina.

Da, așa cum era firesc România a făcut tot ceea ce era posibil pentru ca nevoile imediate de sănătate ale refugiaților să fie adresate, iar în continuare am pregătit măsuri dedicate pentru cei care aleg să rămână în țara noastră pe termen mediu și lung.

Elementul cheie pe care l-am introdus în discuție este legat de faptul că orice măsură sau program complementar de sprijin din partea organismelor internaționale, inclusiv, în domeniul sănătății trebuie să vizeze deopotrivă și comunitățile locale.

Cu alte cuvinte, dacă vom realiza un program de sănătate reproductivă cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății sau de sănătate minatală, acestea trebuie să se adreseze atât “refugiaților” ucraineni, cât și românilor din comunitățile vulnerabile.

Este o direcție de acțiune la care țin foarte mult și care trebuie avută în vedere în toate demersurile strategice internaționale. Incluziunea este posibilă prin măsuri de sprijin echitabile. În toate domeniile.

0 comments on “Coordonare cu reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: