JURNAL UCRAINA

Coordnare în domeniul asistenței financiare de urgență pentru persoanele strămutate din Ucraina

Întâlnirea cu Agențiile ONU și organizațiile internaționale pe tema asistenței financiare acordate refugiaților din Ucraina a dus cu un pas înainte coordonarea cu demersurile Guvernului.

UNHCR, OIM, Crucea Roșie, World Vision, Salvați Copii, Norwegian Refugee Council sunt entitățile care în acest moment oferă sprijin financiar de urgență persoanelor strămutate din Ucraina.

Aceste organizații susțin temporar nevoia de sprijin finaciar imediat a oamenilor fugiți din cale a războilului, până ce măsurile de integrare pe termen mediu și lung vor fi aprobate de Guvern și până ce se vor clarifica și mecansimele de finanțare europene.

Tocmai pentru că pe scena complexă a crizei umanitare a refugiaților este vitală strategia pentru a nu crea dezechilbre pe mai multe planuri, coordonarea cu eforturile acestor organizații este imperios necesară.

Eviatrea duplicării mecanismelor de sprijin financiar, discuția pe marginea criteriilor de acordare a acestor beneficii finaciare pentru refugiați, protecția datelor cu caracter personal, dar și modalitatea de ieșire din programul de asitență financiară au reprezentat principalele, elemente cheie de dialog.

În cea de-a doua parte a întâlnirii am discutat despre programele de integrare pe care aceștia le finanțează sau derulează și am detaliat pe marginea criteriilor prin care ne vom asigura că serviciile pe care le dezvoltă și orice altă măsură de sprijin va viza deopotrivă #refugiații din Ucraina, dar și #românii din comunitățile care îi găzduiesc.

La întâlnire au participat și colegii de la Inspectoratul General pentru Imigrări și Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, care au experiență relevantă în programe de integrare și protecție, dar și în plata de beneficii finaciare.

O echipă mare și diversă, unită în dorința de a ajuta efortul umanitar pe care România îl face și comunitățile de români, care s-au deschis pentru a-i primi pe vecinii noștri refugiați.

0 comments on “Coordnare în domeniul asistenței financiare de urgență pentru persoanele strămutate din Ucraina

Leave a Reply

%d bloggers like this: