Programul DIN GRIJĂ PENTRU COPII

APEL DIN GRIJĂ PENTRU COPII (119)

Pentru că am văzut rezultatele extraordinare ale numărului unic pentru copii 119 din ultimul an și pentru că știm că încă sunt locuri în țara noastră în care copiii suferă singuri, ne-am gândit că o mână de ajutor din partea oamenilor poate face MINUNI.

Așa am pus la cale campania #119înSCARAmea

O campanie de implicare civică mai puțin convențională pentru numărul unic pentru copii abuzați, exploatați sau neglijați – 119.

Iată ce puteți face:

  1. Descarcă unul dintre afișele 119 de AICI.
  2. Printează-l acasă, la birou, la mall sau la orice centru de printare din apropierea casei tale.
  3. Lipește-l în holul scării de bloc, în lift sau lângă avizierul de întreține 🙂 (în funcție de regulile administrației sau de posibilități).
  4. Fă o poză/video și posteaz-o pe Facebook, Instagram sau Tiktok cu hashtag-ul #119înScaraMea astfel încât să duci mesajul mai departe și să ajuți cât mai mulți copii.

În cele peste 11 luni de funcționare a numărului 119 au fost date peste 103.500 de apeluri. Până în prezent, avem peste 33.450 de cazuri rezolvate din care peste 1.207 de copii salvați din situații la limita dintre viață și moarte.

Ne dorim ca acest instrument pentru siguranța copiilor să fie cunoscut de către TOȚI oamenii din România.

Ne dorim ca fiecare copil, mamă, tată, bunic sau vecin să știe că au la dispoziție numărul 119 pentru a suna gratuit și că o echipă specială va interveni pentru copil aflat în pericol sau dificultate – 24/7.

Din datele de până acum, cele mai multe cazuri de violență sau neglijență se petrec în familie. De aceea, ne-am gândit că cel mai bun loc pentru afișele 119 este scara blocului.

Mulțumesc mult și am încredere că împreună putem aduce binele mai aproape de noi!

1 comment on “APEL DIN GRIJĂ PENTRU COPII (119)

  1. Multumesc mult Madalina!
    Am descărcat afișele, le voi printa și în această perioadă se desfășoară Campaniei R.E.S.P.E.C.T., odată cu Ziua Internațională a Nonviolenței în școli, și chiar voi distribui afișe!

Leave a Reply

%d bloggers like this: